10.000 må gå i Shell

Publisert

Største inntektstap i selskapets årsresultat på 13 år.

Oljeselskapet Shell hadde et inntektstap på hele 87 prosent i fjor og varsler en nedbemanning på 10.000 ansatte.

Største inntektstap på 13 år

Fallende oljepriser førte til at det anglonederlandske konsernet hadde et resultat etter skatt på rundt 17 milliarder kroner mot 130 milliarder kroner i 2014. For fjerde kvartal var tapet på 44 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Ifølge BBC vil selskapet kutte ned bemanningen med 10.000 ansatte som følge av det største inntektstapet Shell har hatt i sitt årsresultat på 13 år. Shell har 900 ansatte i Norge.

Bare for to uker siden varslet petroleumsgiganten en kraftig nedgang i inntektene og anslo da at nettoinntektene for hele fjoråret ville ende på mellom 14 milliarder og 17,5 milliarder kroner. Videre anslo Shell et tap på minst 40 prosent i fjerde kvartal.

Skeptiske

Resultatet kommer bare dager etter at selskapet sluttførte overtakelsen av den britiske rivalen BG Group som ifølge oljekonsernet vil øke deres olje- og gassressurser med 25 prosent.

Skeptikere har satt spørsmålstegn ved overtakelsen som skjer mens oljemarkedet er svært turbulent og prisfallet stort, men administrerende direktør Ben van Beurden sammenlignet forretningsgrepet med tidligere besluttsomme grep som har preget oljeindustrien og lovet at det vil gi Shell ny giv.

Oljefondets eierandeler

Det norske oljefondet er Shells femte største investor med en eierandel på 2,46 prosent, og nest største aksjonær i BG med en eierandel på 3,73 prosent. Oljefondet har opplyst at det ville stemme for fusjonen.

Powered by Labrador CMS