Hva skjer'a Hebbe Lille?

Publisert

Helge i villrede.

Helge Lund sier til Financial Times at han ikke har fått tid til å tenke over hva han skal gjøre når han er ferdig i BG Group. Men han avviser at det er aktuelt å takke ja til en ministerpost.

Iet intervju med Financial Times innrømmer Helge Lund at han har hatt «blandede følelser» om Shells oppkjøp av BG Group.

Jeg så fram til å lede selskapet i årene som kommer, og jeg så fram til å hjelpe det til å gjøre det bedre på egen hånd, sier han.

Lund understreker at han ikke har hatt noe ønske om å «slutte på halvveien». Han hadde bare vært noen uker i jobben som konsernsjef i BG Group da det denne uka ble kjent at Shell vil kjøpe selskapet. Lund forlater selskapet når sammenslåingen er fullført, trolig om et snaut år.

Til Financial Times sier Lund at han ennå ikke har hatt «to minutter» til å tenke over hva han skal gjøre etterpå. Men han avviser ryktene om at han kan få en ministerpost i regjeringen i Norge.

Lund fikk svært gode lønnsvilkår i BG da han gikk til selskapet fra stillingen som konsernsjef i Statoil. Avtalen vakte kraftige reaksjoner i Storbritannia, og summen ble etter hvert justert ned. Nå sier Lund at han ikke vet hvor mye han vil sitte igjen med når han slutter.

Faktum er at jeg ikke vet hvor stor summen vil bli. Det blir først klart når transaksjonen er fullført, sier han.

Powered by Labrador CMS