Oslo  20180412.Bussene i Oslo skal elektrifiseres i tiden fremover. Nå eskalerer bestillingene av elektriske busser , og et betydelig antall elbusser er på vei inn i kollektivtransporten. Pressen var invitert til bussgarasjen på Alnabru torsdag for å høre om de ambisiøse planene.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20180412.Bussene i Oslo skal elektrifiseres i tiden fremover. Nå eskalerer bestillingene av elektriske busser , og et betydelig antall elbusser er på vei inn i kollektivtransporten. Pressen var invitert til bussgarasjen på Alnabru torsdag for å høre om de ambisiøse planene.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Oslo får 70 nye elbusser

Publisert

Kollektivselskapet Ruter bestiller 70 nye elektriske busser. Bussene fases inn i drift fra neste vår.

Oslo fikk sine seks første elektriske busser i november i fjor. Nå er det klart at det vil komme 70 nye elbusser på veiene i Oslo fra våren 2019.

– Elbusser er et skikkelig kinderegg for byen. Når vi får på plass 70 nye elbusser, vil det bidra til renere luft, mindre støy og ikke minst en enda mer behagelig reise, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, i en pressemelding.

Ifølge kollektivselskapet Ruter vil de elektriske bussene blant annet settes inn på linjene 20, 21, 28, 31, 34, 37 og 54.

Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen sier at de nye bussene er et steg mot en utslippsfri kollektivtransport.

– Dette er et resultat av en politisk satsing på miljøtiltak og en felles vilje til å få på plass fremtidsrettet og utslippsfri kollektivtransport raskest mulig. Å få flere elbusser i drift vil gi oss alle verdifull læring, og det trenger vi når vi fremover skal iverksette busskontrakter med 100 prosent utslippsfritt materiell, sier direktøren.

(©NTB)