Nordsjøen og Old Trafford

Publisert

Livet som elektriker på Dolwin Beta.

Momodou Nyang bor i Bergen, og jobber på riggen Dolwin Beta, eid av Tennet. Med ni år bak seg som offshore elektriker, forteller Nyang at tidlig skjønte at dette var en jobb han kunne trives i.

På videregående skole var jeg på utplassering, og fikk jobbtilbud hos Los Elektro like etter. Da takket jeg selvfølgelig ja, og det har jeg ikke angret på.

Han husker godt hvordan den første offshore-opplevelsen var.

Det var veldig spennende å være ute på Nordsjøen for første gang. Jeg skulle jobbe på Sleipner B den dagen, og var kort sagt litt sjøsyk, og veldig nervøs. Men det var en fantastisk opplevelse, jeg så ingenting annet enn plattformen, båtene og sjøen rundt meg.

Nyang forteller at et bra arbeidsmiljø gjør at ingen arbeidsperiode er lik.

Gjennom jobben min treffer jeg nye mennesker fra hele Skandinavia, og arbeidsdagen er både variert og utfordrende. Det er noe jeg liker veldig godt.

Han påpeker videre at han liker å bruke friperiodene til å roe ned og være sosial.

Mesteparten av tiden jeg har fri, benytter jeg anledningen til å henge med venner. Jeg skal også innrømme at jeg liker å spille Fifa fra tid til annen.

Hva tenker du om jobbkuttene i oljebransjen i det siste?

Det er selvsagt en bekymring, men etter min mening også nødvendig for at bedriftene skal kunne konkurrere både nasjonalt og internasjonalt.

Fortell om en ting du har på to do-listen for 2015?

Jeg har veldig lyst til å besøke Asia og Sør-Amerika, men som United-supporter prioriterer jeg det viktigste; å reise til Old Trafford.

Powered by Labrador CMS