Den unike jobbsøker

Published

Alle er unike.

Oljebransjen er nede for telling, men det betyr ikke at menneskene i oljebransjen ligger på latsiden.

Bente Farstad har lang erfaring fra oljebransjen, og har god ekspertise innen prosjektinnkjøp. Hun er nå dessverre blant de mange konsulentene som er uten kolleger.

I et intervju med enerWE forteller hun om hvordan hun allikevel jobber.

Du sier at du ikke er uten jobb, kun uten kolleger. Hva mener du med det?

Selv om jeg er uten jobb så går jeg jo på jobb. Jeg står opp hver dag kl. 6.30 som normalt og går på kontoret klokken 8.00.

Har du et kontor når du ikke har kolleger?

Ja, jeg har et kontor hjemme der jeg sjekker ut alle type jobber, websider og jobbagenter for å lete etter relevante jobber.

Jeg sjekker Linkedin og bruker sosiale medier aktivt hele arbeidsdagen. Jeg kontakter relevante selskap for å være synlig i kampen om ny jobb.

Hvordan klarer du å holde motivasjonen oppe?

Motivasjonen holdes oppe ved stadig finne nye områder for påfyll.

Du har en spesiell positiv opplevelse den siste tiden, kan du fortelle om den?

Jeg leste om det unike jobbsøkerkurset på Linkedin, og jeg kjente at det som ble skrevet der passet veldig godt med hvordan jeg som person tenker, og jeg meldte meg på.

Kurset gikk over fire dager, og jeg traff mange positive jobbsøkere. Dette gav fantastisk inspirasjon, og kurslederen fikk oss til å tenke unikt.

Hva mener du med unikt?

Han fikk oss til å tenke gjennom hvem jeg er, hva jeg kan og hva jeg vil. Dermed blir alle unike. Det er dette jeg nå skal selge når jeg møter potensielle arbeidsgivere.

Bente avslutter med å oppfordre potensielle arbeidsgivere om å ta kontakt for en kopp kaffe. Du kan lese mer om Bente på Linkedin.