Hagen advarer Frp-lederen mot å øke bensinavgiften

Publisert

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen spår at velgerne vil straffe partiet dersom bensinavgiften øktes med mer enn 10-15 øre, selv om det skjer i bytte mot at andre avgifter reduseres.

Hagen sier til VG at det er prinsipielt feil av regjeringen å forhandle med Venstre og KrF i forkant av at forslaget til neste års statsbudsjett legges fram.

Det gir for mye makt til de to småpartiene, ifølge Frp-veteranen.

– Siv og Erna bør be dem dra pokker i vold. Jeg frykter for Frps oppslutning dersom regjeringspartiene nå lar seg diktere av Venstre og KrF til å øke bensinavgiftene, kanskje med flere kroner slik noen snakker om, sier Hagen med adresse til finansminister og Frp-leder Siv Jensen og statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

Hagen viser til at kampen for lavere drivstoffavgifter har vært en rød tråd gjennom Frps historie. I 1986 sa Hagen nei til en økning av bensinprisen.

Regjeringen til Kåre Willoch (H) gikk av og Gro Harlem Brundtland (Ap) overtok.

Forhandlingene om et grønt skatteskifte, som de fire borgerlige partilederne innledet i statsministerboligen torsdag kveld, har Hagen lite til overs for.

– Høyre og Frp må legge fram sitt budsjett, og så forhandle i Stortinget etterpå. Så får de heller stille kabinettsspørsmål og tvinge småpartiene til å velge side om de ikke blir enige. Om småpartiene heller vil ha Ap og Jonas Gahr Støre, så får de vise det nå. Jeg er så lei av at Venstre og KrF får stor uttelling, men nekter å stille opp på regjeringens side når det virkelig gjelder, sier Hagen.