Denne nye bensinen inneholder 10 prosent biobensin basert på skogavfall og fem prosent etanol

Publisert

Preem forteller i en pressemelding at de siden januar i år har levert 6 millioner liter Preem Evolution Bensin til YX stasjoner på Østlandet. Preem Evolution Bensin har samme pris og egenskaper som vanlig 95.oktan bensin, men har byttet ut fossile komponenter med fornybare.

- Vi er svært godt fornøyd med mottagelsen av Preem Evolution Bensin på det norske markedet. Denne nye bensinen inneholder 10 prosent biobensin basert på skogavfall og fem prosent etanol. Den største forskjellen fra annen bensin er at den inneholder mer fornybar råvare, noe som bidrar til at fossile CO2 utslipp reduseres med opptil 14 prosent sammenlignet med vanlig bensin, sier daglig leder Ketil Thorsen i Preem Norge.

Selv om bensinen inneholder biobensin kan den brukes av alle bensinbiler uten problemer.

- I YX ønsker vi å gjøre det vi kan for å bidra til å redusere CO2-utslipp fra transportsektoren gjennom å velge de mest klimanyttige produktene, og har derfor også tatt full avstand fra å bruke palmeolje i drivstoff. I tillegg til god klimanytte er det veldig bra at den grønnere bensinen vi nå kjøper fra Preem kan brukes av alle bensinbiler, og derfor enkelt og effektivt kan introduseres i Norge gjennom eksisterende verdikjede, sier daglig leder i YX Norge AS, Annar Sletvold.

Preem Evolution ble lansert i Sverige i 2011 og hadde da om lag 10 prosent fornybart innhold. I dag har den 16 prosent fornybart og i 2016 ble det estimert at Preem Evolution reduserte CO2 utslippene med 12 200 tonn i Sverige, noe som tilsvarer utslipp fra om lag 8 100 biler.