Oslo  20140120.Bellona-leder Frederic Hauge på vei inn til høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20140120.Bellona-leder Frederic Hauge på vei inn til høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bellona-ledelsen går av etter uenigheter med Frederic Hauge

Publisert

Hele ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med grunnlegger Frederic Hauge.

Bakgrunnen er at Hauge ønsker å revidere strategi og styringsmodellen for Bellona som ble vedtatt i fjor høst. Det har ikke falt i god jord i miljøorganisasjonens ledergruppe.

– Jeg og resten av ledelsesgruppen føler at betingelsene blir såpass mye endret at vi ikke føler det er riktig å fortsette, sier tidligere daglig leder Nils Bøhmer i Bellona til NTB.

– Ikke en enkeltsak

Ledelsen er uenige med Hauge om hvordan Bellona bør utvikles videre og om hvordan stiftelsen bør styres. Bøhmer ønsker ikke å gå nærmere inn på hva uenighetene dreier seg om.

– Det er ikke en enkeltsak, men mange ting oppå hverandre som gjør at vi ikke føler det blir riktig å fortsette.

Bøhmer legger til at uenighetene mellom dem vil komme fram ut fra hvordan Hauge styrer organisasjonen videre. Ledelsesgruppen består i dag av fire personer som alle fratrer mandag. Bøhmer har vært en del av Bellona i 25 år.

– Dette er en veldig trist dag. Jeg mener at Bellona har vært en robust organisasjon det siste året, sier han.

Ny ledelse senere i uken

Bellonas nye ledelse skal presenteres for organisasjonen i løpet av denne uken.

– Det er mitt ansvar og min jobb som stifter av Bellona å løfte denne organisasjonen videre, sier leder Frederic Hauge til e24.

Miljøorganisasjonen ble grunnlagt i 1986 og består av 45 medarbeidere.

(©NTB)