- Bekymringen er kronisk sier Roy Erling Furre ifm. ny brann offshore

Publisert

Brann i maskinrommet på rigg.

Ingen personer er skadd etter at det brøt ut brann i maskinrommet på boreriggen Scarabeo 5 på Njord-feltet i Norskehavet tirsdag ettermiddag, melder NTB.

Riggen er for tiden på oppdrag for Statoil. Til sammen 33 av de 106 som var om bord, ble evakuert, skriver VG.

 • Les også: Fem gasslekkasjer og en brann
 • Boreriggen varslet om brannen klokken 17.30.

  – Det er 106 personer om bord, alle er gjort rede for og ingen er meldt skadd. Det pågår brannslukking om bord på riggen, som ligger ved Njord-feltet i Norskehavet, opplyser selskapet i en pressemelding.

  Statoil opplyser videre at den offentlige redningstjenesten og myndighetene er varslet om situasjonen.

  – Statoils beredskapsorganisasjon er mønstret, og ressurser mobiliseres nå for å bidra i håndteringen av hendelsen. Personell uten beredskapsoppgaver er mønstret ved livbåtstasjonene, og det forberedes nå å evakuere disse med helikopter, opplyser selskapet.

  Scarabeo 5 ligger for tiden på Njord-feltet, men det pågikk ikke boreoperasjoner da hendelsen inntraff. Det er ikke andre installasjoner på Njord-feltet for tiden.

  - Bekymring er nå en kronisk tilstand etter den massive rekken av hendelser siste tid, sier Roy Erling Furre, 2. nestleder i SAFE til enerWE. Jeg kan enda ikke se noen melding om at brannen er slukket, så jeg frykter at langvarig slukningsarbeid kan medføre røykskader for de som deltar i slukningsarbeidet. Jeg må bare håpe at også denne hendelsen går bra for de som er ombord på Scarabeo 5.

  Ifølge Statoil er det et beredskapsfartøy på feltet og flere er på vei.

  Scarabeo 5 opereres av Saipem Norwegian Branch.

  --

  Sist oppdatert kl. 20.40.