Litlebø kraftverk har tre turbiner og får vannet sitt fra Nibbedalselva og Langedalselva ved Hellesylt i Stranda kommune.
Litlebø kraftverk har tre turbiner og får vannet sitt fra Nibbedalselva og Langedalselva ved Hellesylt i Stranda kommune.

Selger småkraftverk til finsk kraftselskap

- Vi er glade for å produsere grønn energi i denne regionen.

Publisert

Småkraftselskapet Bekk og Strøm forteller i en pressemelding at Tryggestad Kraft med Litlebø kraftverk i Stranda kommune selges til Finsk Kraft AB.

Det arkitekttegnede kraftverket på 22 GWh ble satt i drift i 2012 og var inntil overtakelsen 15. mai 2020 eid av grunneierne. Den norske småkraftspesialisten Bekk og Strøm skal drifte kraftverket.

Litlebø kraftverk har tre turbiner og får vannet sitt fra Nibbedalselva og Langedalselva ved Hellesylt i Stranda kommune, og er lokalisert der disse elvene møtes. Kraftstasjonen er tegnet av Slyngstad Aamlid Arkitekter og er bygget i tre og stein. Den har mange glassflater, og er et flott, naturtro signalbygg langs turistveien til Hellesylt og Geiranger.

Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier en rekke kraftverk i Norden, og står for en årlig kraftproduksjon på 312 GWh. I tillegg har selskapet mer enn 300MW i prosjekter som er under bygging eller utvikling.

- Tryggestad Kraft har et vakkert kraftverk som passer godt inn i vår portefølje, og vi er glade for å produsere grønn energi i denne regionen, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft.

Bekk og Strøm skal drifte Litlebø Kraftverk på vegne av det finske selskapet. Fra før drifter Bekk og Strøm en rekke småkraftverk i Norge, både som det eier selv eller på vegne av andre.

Vi drifter allerede småkraftverk fra Troms i nord til Kristiansand i sør, men dette er vår første tilstedeværelse på Sunnmøre

Carl-Fredrik Lehland

- Vi drifter allerede småkraftverk fra Troms i nord til Kristiansand i sør, men dette er vår første tilstedeværelse på Sunnmøre. Litlebø kraftverk passer perfekt inn i vår driftsprofil, sier Carl-Fredrik Lehland, daglig leder i Bekk og Strøm.

De syv grunneierne som står bak kraftverket er godt fornøyd med avtalen.

- Vi har bevist at vi klarte dette på egenhånd, både når det gjelder utvikling og drift. Men det har også vært en krevende og utfordrende prosess med både oppturer og nedturer. Når vi nå selger er vi glade for at det kommer inn solide eiere og erfaren drift med riktig fokus, sier Jan Ove Tryggestad, styreleder i Tryggestad Kraft.