Riggen West Aquarius
Riggen West Aquarius

Statoil boret tørt i to letebrønner

Publisert

Letekampanjen utenfor Canada er over og oljen glimrer med sitt fravær. 

Statoil melder at de nå har ferdigstilt letekampanjen utenfor kysten av Newfoundland i Canada i samarbeid med Husky Energy, og resultatene er nedslående.

Skuffet over tørre brønner

Det ble ikke funnet hydrokarboner i noen av brønnene, som ligger i oppkoblingsavstand til Statoils Bay du Nord-funn fra 2013.

– Disse resultatene er skuffende, siden vi hadde håpet å øke mulighetene i området nær Bay du Nord. Vi vil nå bruke den tiden vi trenger til å vurdere resultatene, før vi beslutter eventuelle planer om mer boring i nærheten av Bay du Nord, sier Trond Jacobsen, Statoils letedirektør i Canada.

Begge brønnene ble boret av Seadrills borerigg West Aquarius i Flemish Pass-bassenget, som ligger om lag 500 kilometer øst for St. John’s, Newfoundland og Labrador.

Melder reduserte forventninger til hovedfunnet

Statoil melder at de fortsetter å vurdere framtidig borevirksomhet i andre områder der selskapet eier areal i det uutforskede Flemish Pass-bassenget. I tillegg vurderer selskapet fortsatt det kommersielle potensialet i Bay du Nord-funnet, men fastslår at de tørre brønnene reduserer forventningene til hovedfunnet.

– Vi fortsetter å vurdere mulighetene for en utbygging av Bay du Nord-funnet. Samtidig som disse resultatene betyr en reduksjon i mulighetene for en eventuell prosjektutbygging, fortsetter vi arbeidet med dette prosjektet, sier Paul Fulton, direktør for Statoil Canada.

  • Oljefunnet Bay du Nord ble kunngjort tilbake i 2013, og Statoil meldte da at funnet var estimert til mellom 300 og 600 millioner fat olje. Nå er estimatet redusert til 300 millioner fat, inkludert funnene Bay de Verde og Baccalieu fra 2016
Powered by Labrador CMS