Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries.
Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries.

- «Battery Coast» er et kinderegg med overskudd av fornybar energi

Planlegger ny batterifabrikk på sørlandet.

Publisert
En av disse stedene får en ny norsk batterifabrikk.
En av disse stedene får en ny norsk batterifabrikk.

Morrow Batteries forteller i en pressemelding at de har funnet fire aktuelle tomter for sin planlagte batterifabrikk på sørlandet.

  • Eyde Energipark (Arendal)
  • Lista (Farsund)
  • Støleheia Sør (Kristiansand)
  • Otra (Vennesla)

Det kom totalt inn 19 forslag.

- Vi er godt fornøyd med det utvalget vi nå går videre med. Det som kjennetegner disse tomtene er at de oppfyller i stor grad de kravene vi har satt med hensyn til tilgjengelig kraft, tilgjengelig vann til kjøling, størrelse og logistikk. Altså tett på en havn, flyplass eller helst begge, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries.

Nå starter videre prosess med de fire tomtealternativene før selskapet ifølge planen vil ta en endelig beslutning om hvor den store batterifabrikken skal ligge rundt årsskiftet.

- Du kan godt si at vi kunne etablert en batterifabrikk på hver av de fire tomtene, for det er gode alternativer, men vi skal finne den ene som er best egnet. Nå skal vi dykke ned i detaljene og da er det flere elementer som spiller inn som vi må ha svar på, sier Andersen.

Han trekker spesielt frem et detaljert kostnadsbilde for blant annet å sikre infrastruktur som kraft, kjøling og logistikk.

- Flere av tomtene er allerede i gang med en eller flere prosesser knyttet til regulering og konsesjon. Det gir oss en større trygghet når det gjelder fremdrift og realisering av batterifabrikken, sier Andersen.

Han påpeker at krav til bærekraft blir stadig viktigere i Europa, og det gjør at Norge kan ta en posisjon innen batteriindustri.

- Slik jeg ser det så har landsdelen alle mulig forutsetninger for å ta en internasjonal posisjon når det gjelder verdikjeden til batteri. Sørlandet, eller «Battery Coast», er rett og slett et kinderegg, med overskudd av fornybar energi, nødvendig råmaterialer og beliggenhet tett på de Europeiske markedene, sier Andersen.