Jan Olav Andersen i El og IT Forbundet. Foto: El og IT Forbundet
Jan Olav Andersen i El og IT Forbundet. Foto: El og IT Forbundet

- Dette er det grønne skiftet i praksis

Batterifabrikk i Mo i Rana trenger kraft, og El og IT Forbundet applauderer satsingen som også trenger vindkraft.

Publisert

Fylkesrådet i Nordland skriver på sin hjemmeside at de bevilger 1,5 millioner kroner til prosjektet «Mobilisering for etablering av en batterifabrikk i Mo i Rana», i regi av Rana Utviklingsselskap.

- Planene om en batterifabrikk treffer svært godt våre satsinger knyttet til å bruke kraft, stige i verdikjeden, regionalt samarbeid og å skape arbeidsplasser i Nordland. Et uttalt mål med prosjektet er at det skal gi positive ringvirkninger utenfor kommunegrensene til Rana, skriver fylkesråden i Nordland.

Det er Freyr-gründer og tidligere Hydro-direktør, Torstein Dale Sjøtveit, som ønsker å bygge en såkalt gigafabrikk for litiumbatterier til elbiler i Mo i Rana.

Dette er en svært kraftkrevende industri, og som en del av planene inngår det en søknad om konsesjon for vindkraft på Sjonfjellet med en kapasitet på opptil 600 MW.

Konsesjonen er ikke ferdigbehandlet, men El og IT Forbundet applauderer planene og mener dette er et godt eksempel på hvorfor vindkraften er viktig for norsk industri.

- Dette er det grønne skiftet i praksis. Det er et godt eksempel på hvordan våre kraftressurser kan danne grunnlaget for nye arbeidsplasser, dersom politikerne og lokalsamfunnet er med på satsingen, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet, til enerWE.