Oslo  20140903.Sea King-helikopter fra luftforsvaret deltar i s¯ket etter en savnet person, etter at to fritidsbÂter kolliderte ved Gressholmen i Oslofjorden onsdag ettermiddagFoto: Torstein B¯e / NTB scanpix
Oslo 20140903.Sea King-helikopter fra luftforsvaret deltar i s¯ket etter en savnet person, etter at to fritidsbÂter kolliderte ved Gressholmen i Oslofjorden onsdag ettermiddagFoto: Torstein B¯e / NTB scanpix

Båt i havsnød i Nordsjøen

Publisert

Vaktbåten Ankerfisk er i havsnød ved Sleipnerfeltet i Nordsjøen. Det er åtte meter høye bølger, og Hovedredningssentralen betegner situasjonen som dramatisk.

Ifølge Haugesunds Avis ble det satt i gang en redningsaksjon søndag formiddag. Det er dårlig vær med sterk vind i området. I 14-tiden blåste det stiv kuling i området, og bølgehøyden var på mellom fem og åtte meter.

Ankerfisk tok en periode inn vann i maskinrommet. Vannet er nå pumpet ut, og situasjonen er under kontroll, skriver Dagbladet.

– Situasjonen er dramatisk, men den er under kontroll. Det er ikke fare for liv akkurat nå, men det er en dramatisk situasjon. Det er farlig vær i området, sier redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Båten er hjemmehørende på Utsira og har fire personer om bord. Mannskapet på Ankerfisk opplyser at de har kontroll på situasjonen, melder NRK.

Et Sea King redningshelikopter, Kystvakten og flere sivile fartøy deltar i redningsaksjonen, melder HRS. Siden situasjonen synes under kontroll, er noen ressurser dimittert.