Sverdrup-kontrakt til Bartec Technor

Publisert

Rammeavtale for Electrical Heat Tracing.

Bartec Technor skal levere komplett Electrical Heat Tracing pakke, inkludert tilbehør til feltsenteret, opplyser selskapet i en pressemelding mandag. Kontrakten inkluderer også opsjoner for fremtidige prosjekter, som Johan Castberg, Snorre 2040 og Peregrino II.

- Vi er svært glade for å ha blitt valgt av Statoil og partnere som leverandør av Electrical Heat Tracing til dette viktige prosjektet. Kontrakten vil bidra til å sikre arbeid for Bartec Technor og andre selskaper i Bartec-gruppen i kommende år.  Tildelingen bekrefter Bartec Technors posisjon som en innovativ leverandør av løsninger til olje og gass markedet, sier Halvor Lunde, administrerende direktør i Bartec Technor i meldingen.

 • Les også: AGR vinner brønn- og borekontrakt på norsk sokkel
 • Patentert koblingsteknologi

  Bartecs fokus på innovasjon og produktutvikling innenfor Electrical Heat Tracing har bidratt til kontinuerlig vekst i dette segmentet. Produktporteføljen, som produseres av Bartec, består av høykvalitets selvbegrensende varmekabler kombinert med patentert koblingsteknologi og kompletteres med innovativ systemstyring, heter det i meldingen.

  • Les også: - Kan aldri forvente over 100 dollar fatet igjen
  • Sverdrup-prosjektet

   Johan Sverdrup-feltet er planlagt å utbygges i flere faser, der første fase består av fire plattformer, forbundet med gangbroer. I tillegg kommer tre havbunns monterte vanninjeksjons enheter. Feltet ligger på Utsirahøyden ca. 155km vest for Stavanger, nær Grane, Ivar Aasen, Edvard Grieg og Sleipner.

   I fase 1 av utbyggingen etableres et feltsenter bestående av fire brokoblede plattformer for boligkvarter, prosess, boring og stigerør. Feltet vil drives av strøm fra land. Oljen vil bli eksportert via dedikerte rørledninger til Mongstad-terminalen i Hordaland. Produksjonsstart er beregnet til slutten av 2019.

Powered by Labrador CMS