Regjeringen lyser ut nye leteområder i Barentshavet og Norskehavet

- Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping i hele landet og inntekter til fellesskapet.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen lyser ut ni leteområder, fordelt på åtte i Barentshavet og ett i Norskehavet, i den 25. konsesjonsrunden på norsk sokkel.

Gjennomføringen av konsesjonsrunden er en direkte oppfølging av Granavolden-plattformen og Stortingets ønske, opplyser olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

– Om lag 200.000 personer er sysselsatt enten direkte eller indirekte i petroleumssektoren i Norge. Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping i hele landet og inntekter til fellesskapet, sier hun.

Tildeling av nytt leteareal skjer gjennom to likestilte konsesjonsrunder. Nummererte runder foregår i de minst kjente leteområdene – det vil i dag i praksis si deler av Barentshavet og enkelte områder i Norskehavet. Arealer i de mest kjente leteområdene tildeles i TFO-rundene, som skjer årlig.

Etter planen skal utvinningstillatelser i de utlyste områdene tildeles i andre kvartal 2021. Selskapenes søknadsfrist er satt til 23. februar.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS