Gassco overleverte rapport om behov for gasstransport i Barentshavet på mandag. Nå reagerer Greenpeace.
Gassco overleverte rapport om behov for gasstransport i Barentshavet på mandag. Nå reagerer Greenpeace.

Greenpeace advarer mot gassrør til Barentshavet

- Det er en enorm feilinvestering, som ikke kunne skjedd på et mindre gunstig tidspunkt enn i klimakrisen vi nå befinner oss i.

Publisert

En gassrørledning til Barentshavet vil være en enorm feilinvestering, mener Greenpeace Norge.

Det er en investering på 12,5 milliarder kroner. Men i en rapport som mandag ble overlevert til olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp), konkluderer Gassco med at det kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge en gassrørledning til Barentshavet.

Det får Greenpeace Norge til å reagere.

– Vi risikerer å investere milliarder i ny gassinfrastruktur som blir avleggs i takt med at EU faser ut gass som energikilde. Det er en enorm feilinvestering, som ikke kunne skjedd på et mindre gunstig tidspunkt enn i klimakrisen vi nå befinner oss i, sier kampanjeleder Erlend Tellnes.

Han mener pengene heller burde blitt brukt på fornybar energi, for eksempel en satsing på havvind.

Fremskrittspartiets energipolitiske talsperson Terje Halleland mener på sin side at Gasscos rapport er gledelige nyheter. Han trekker fram ringvirkningene økt gasseksport fra Barentshavet kan få for Nord-Norge som region.

– Utvidet leteaktivitet og prosessering på land vil tilføre nye og viktige arbeidsplasser i nord og medfører store inntekter som kan komme hele samfunnet til gode, sier Halleland.

Han tar til orde for en offensiv petroleumspolitikk, slik at potensialet i Barentshavet kan utnyttes til fulle.

(©NTB)