Den nye delen av Barentshavet kan bores allerede i 2017

Publisert

Over 20 selskaper har søkt om å få lete etter olje i nord i 23. konsesjonsrunde.

Søknadsfrist for 23.konsesjonsrunde gikk ut 2.desember, og fredag offentliggjorde Oljedirektoratet hvilke selskaper som ønsker seg en bit av kaka i nord.

Ser lyset i en mørk tunell

- Det er gledelig at så mange kompetente selskaper vil lete i nye arealer i en tid hvor vi opplever lav oljepris og kostnadskutt. Dette viser at selskapene ser muligheter og potensial for å finne olje og gass i disse nye områdene, sier Sissel Eriksen, letedirektør i Oljedirektoratet på deres sider.

 • Listen over selskapene finner du her
 • Denne konsesjonsrunden omfatter 57 utlyste blokker eller deler av blokker, hvorav 3 er i Norskehavet og 54 i Barentshavet. 34 av de utlyste blokkene ligger i det nyåpnede området i Barentshavet sørøst, og mange av søknadene gjelder disse arealene, opplyser Oljedirektoratet.

  Første boring i 2017

  Letedirektøren minner om at de utlyste blokkene er i umodne arealer, og at mer utforskning trengs for å avklare ressurspotensialet.

  - Det lover godt for framtiden for petroleumsaktiviteten i nord at et bredt mangfold av selskaper konkurrerer om nytt leteareal i Barentshavet. Planen er å tildele nye tillatelser før sommeren, slik at de første boringene kan gjennomføres allerede i 2017, sier olje- og energiminister Tord Lien i en pressemelding fra Olje- og energidepartementet.

  • Jobber alle kvinner i oljebransjen med HR?
  • For 22. konsesjonsrunde søkte 36 selskap om utvinningstillatelser. TFO 2015 opplevde en stor interesse med 44 selskaper som leverte søknader, og dette kan tyde på at de mindre aktørene har prioritert TFO fremfor 23. konsesjonsrunde i år.

Powered by Labrador CMS