Castberg på januartilbud - 50 milliarder billigere med ny løsning

Publisert

Johan kan.

Statoil vil gå for et flytende produksjonsskip som mulig utbyggingsløsning for Johan Castberg-feltet i Barentshavet – og sparer 50 milliarder kroner.

Grønt lys

Feltet har vært utsatt på grunn av lav lønnsomhet, men tirsdag slapp konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, nyheten om at de nå gir grønt lys til gigantprosjektet.

– Det er ned stor glede jeg kan si at partnerskapet i Johan Castberg har blitt enige om grovskissen til et konsept som vi da går videre med, også skissen til en framdriftsplan, sa Sætre på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord.

Nesten halvert investeringsestimat

Statoil har sammen med partnerne besluttet å gå for et flytende produksjonsskip som mulig utbyggingsløsning for Johan Castberg, skriver Stavanger Aftenblad.

– Investeringsestimatet er nesten halvert fra 100 milliarder kroner til et sted mellom 50 og 60 milliarder kroner. Hva har vi spart? Vi har spart 40-50 milliarder kroner. Jeg kan forsikre dere om at vi kommer til å gå for dette, sa Sætre.

Størst i Barentshavet

Det anslås at Johan Castberg inneholder 450-650 millioner fat, og vil med det være det største i Barentshavet.

Partnerskapet ser fram til en beslutning om videreføring høsten 2016 og en investeringsbeslutning i 2017. Antatt produksjonsstart er i 2022.

Powered by Labrador CMS