Kabelbeskyttelse fra Seaproof Solutions
Kabelbeskyttelse fra Seaproof Solutions

Bergensbasert selskap får kontrakt med Belgias største vindpark

Publisert

Seaproof Solutions skal levere kabelsystemer til Norther-prosjektet

Bergensbaserte Seaproof Solutions har sikret seg kontrakt for levering av tekniske systemer for kabelbeskyttelse til Belgias største offshore vindpark, det melder selskapet i en pressemelding.

Kontrakten ble tildelt av Van Oord, som i desember meldte at de mottok oppdraget med å bygge Norther-parken, Belgias største offshore vindpark. Seaproof Solutions skal dermed bistå med design og levering av 89 kabelbeskyttelsessystemer for indre matriser og eksportkabler til vindparken.

Administrerende direktør i Seaproof Solutions, Henrik Bang-Andreasen, forteller til enerWE at Seaproof Solutions er svært fornøyd med å ha blitt tildelt prosjektet i et konkurransepreget marked.

-Kontraktstørrelsen ligger på underkant av 20 millioner, og dette er vår første kontrakt med Van Oord. Van Oord er aktiv i rekke store prosjekter, derfor er dette en svært viktig kontrakt for oss, sier administrerende direktør i Seaproof Solutions, Henrik Bang-Andreasen, til enerWE.

-Dette er det 16. havvindprosjektet Seaproof Solutions er involvert i. Hvorfor vinner dere denne typen anbud gang på gang? 

- Vel,vi har et godt produkt. Som regel må man benytte dykkere for å fjerne denne typen utstyr dersom det oppdages en kabelfeil. Vi har derimot jobbet med å utvikle verktøy som kan benyttes av undervannsroboter, slik at våre produkter kan fjernes uten dykkerbistand. Dette er selvsagt en sentral fordel som gjør våre produkter mye mer kostnadseffektive enn våre konkurrenters. I tillegg er vi i stand til å levere til en svært konkurransedyktig pris.

-Når skal leveransen være ferdigstilt? 

-Vi pakker utstyret i containere som sendes til Belgia, og leveransen skal ferdigstilles før sommeren til neste år, avslutter Bang-Andreasen.

Norther er en havmøllepark med 44 vindturbiner, og parken har en maksimal kapasitet på 370 Megawatt. Vindparken skal bygges i den havgapet nord for Belgia, omtrent 23 kilometer fra den belgiske havnen Zeebruges.

  • I mars kunne Seaproof forøvrig melde at de ble sikret en lignende kontrakt med Dong Energy for leveranse til Hornsea Project One offshore vindpark i Storbritannia. Vindparken er ventet å bli verdens største, og vil ligge 120 kilometer utenfor kysten av Yorkshire.