Bandak-gruppen konkurs etter oljeprisfallet

Publisert

90 mister jobben i lokale hjørnestensbedrifter. 

Industrikonsernet Bandak har meldt seg selv konkurs, det melder Dagens Næringsliv.

- Det er vel denne typen bedrifter som merker oljeprisfallet og påfølgende markedsnedgang sterkest, sier advokat Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale.

Han har tirsdag formiddag fått jobben som bobestyrer etter at hele Bandak-konsernet leverte konkursbegjæring.

Underleverandør til olje og gass

Konsernet, som i hovedsak har vært underleverandør til olje- og gassindustrien, eies av to investeringsfond forvaltet av Johan H. Andresens Herkules Private Equity.

Rammer lokale hjørnestensbedrifter

Konkursbegjæringen inkluderer Bandaks datterselskaper i Lunde i Telemark, Risør, Stavanger, Florø, Ålesund samt i Malaysia som også er konkurs. Telemarksavisa (TA) melder at den økonomiske situasjonen ikke tillater videre drift i Bandak Group og ved Bandak Risør. Avisen opplyser at Bandak-gruppen i dag 355 ansatte, og om lag 90 av disse blir begjært av oppbudet.

- Det er riktig at Bandak Group har begjært oppbud, men det tas sikte på at våre datterselskaper i Telemark, Ålesund, Florø, Stavanger samt i Malaysia vil bli videreført. Det er dermed kun 90 av 355 ansatte som blir direkte berørt, sier administrerende direktør i bandak Group, Per Gunnar Borhaug til DN.

Oljeprisfallet skapte redusert kapasitet

Telemarksavisa (TA) opplyser at Herkules Private Equity Fond kjøpte seg inn i Bandak i januar 2010 og siden har kjøpt opp en rekke selskaper for å skape kapasitet i subsea-segmentet. Avisen melder at det kraftige oljeprisfallet har ført til redusert kapasitet blant Bandaks kunder og arbeidsstokken er kuttet med 200 mann i 2014 og 2015.

Ved utgangen av 2014 hadde konsernet 540 ansatte. Gjeld til hovedbankforbindelse DnB var da på nær 300 millioner kroner og bokført egenkapital var på 157 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS