Sokkelmekling: Mulig streik på fire plattformer

Publisert

Fagforbundet SAFE varsler mulig streik dersom tariffavtalene blir skadelidende i sokkelmeklingen.

Mulig streik ved fire plattformer

Tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen har gitt Riksmekleren beskjed om at forbundet tar ut 156 SAFE-medlemmer i streik dersom sokkelmeklingen med Norsk olje og gass ikke fører til enighet, det skriver forbundet på sine nettsider.  De 156 medlemmene er ansatt hos Esso Norge og forpleiningsselskapet ESS, og arbeider ved de fire oljeplattformene Balder, Jotun A, Jotun B og Ringhorne.

Meklingsfrist 1. juli

Meklingen starter i Oslo torsdag 30 . juni, med meklingsfrist klokken 24.00 fredag 1. juli. Har ikke Riksmekleren lykkes å få partene til enighet, vil streiken være et faktum fra dette tidspunktet. Lagdommer i Gulating lagmannsrett, Carl Petter Martinsen, er oppnevnt som mekler.

– Vi ønsker selvsagt at meklingen skal føre fram, slik at en konflikt kan unngås. Det forsiktige, første streikeuttaket gjenspeiler også dette. Men dersom Norsk olje og gass opprettholder sine massive angrep på tariffavtalen vår, og det blir streik, har vi fire dagers varslingsfrist før vi kan utvide streiken til flere selskaper og installasjoner, sier Aleksandersen.

Powered by Labrador CMS