Første boring på Johan Sverdrup begynte i natt!

Publisert

Boreriggen Deepsea Atlantic boret den første av 35 brønner på gigantfeltet.

Klokken 00:00 natt til tirsdag 1. mars startet boreriggen «Deepsea Atlantic» boringen av den første av totalt 35 brønner som skal bores i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen, skriver Statoil i en pressemelding.

Viktig bit i Sverdrup-puslespillet på plass

- Boreriggen «Deepsea Atlantic» forborer nå den første produksjonsbrønnen på Johan Sverdrup. Dette er en viktig operasjon i et svært omfattende Johan Sverdrup-puslespill. Forboringen gjør det mulig å utnytte produksjonskapasiteten fra feltet så effektiv som mulig når vi starter produksjonen sent i 2019. Slik maksimerer vi verdiene fra feltet fra første dag, sier Kjetel Digre, prosjektdirektør for Johan Sverdrup i meldingen.

Riggen borer den første produksjonsbrønnen gjennom en forboringsramme som ble installert på feltet sommeren 2015. Totalt åtte brønner skal bores gjennom forboringsrammen, før riggen forflytter seg for å bore injeksjonsbrønner på tre lokasjoner på feltet.

Første samarbeid om integrerte tjenester

Operatør Statoil, riggeier Odfjell Drilling og boretjenesteleverandør Baker Hughes har jobbet tett sammen, for å levere sikkert og kostnadseffektivt. Nytt på Johan Sverdup er integrerte tjenester, hvor Baker Hughes har fått hovedleveransen sammen med Odfjell Drilling.

Kontrakten for integrerte tjenesteleveranser for boring har en verdi på 1,5 milliarder kroner ble tildelt Baker Hughes 6. juli 2015.

Kontrakten for rigg og boretjenester på Johan Sverdrup har en samlet verdi på over 4,35 milliarder kroner og ble tildelt Odfjell Drilling 15. juni 2015.

Powered by Labrador CMS