Full stopp i lønnsforhandling for oljetransport

Publisert

Nattens meklinger endte i streik for Transportarbeiderforbundet og Parat. 

Natt til lørdag ble det klart at det blir streik innen Oljeavtalen og Oljetransportavtalen. Streiken er et resultat av brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri. Transportarbeiderforbundet og Parat tar dermed ut deler av sine medlemmer i streik fra lørdag morgen.

Parat er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon tilsluttet Yrkesorganisasjonenes sentralforbund, og de 21 streikende medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Norsk Transportarbeiderforbund har på sin side tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger i Tromsø og Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Forventer opptrapping innen onsdag

Forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Ole Einar Adamsrød, sier han beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget. Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, forteller videre at partene har strukket seg langt for å komme til enighet.

– Fra og med onsdag 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier han. Ved opptrappingen vil kapasiteten bli ytterligere redusert i Bergen, Stavanger og Tromsø.

Frykter konsekvensene

Streikeuttakene vil ikke gi direkte konsekvenser på Oslo Lufthavn Gardermoen, og driften vil gå som normalt gjennom helgen og kommende uke. Arbeidstakersiden beklager også at partene ikke lyktes med å komme til enighet. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken. Avinor hevder derimot at det under streiken vil være beredskap for tanking av ambulanse- og redningsflyginger slik at disse ikke blir berørt.

Powered by Labrador CMS