Auto-Maskin AS henter finansielle muskler hos oppkjøpsselskap

Publisert

Skal vokse med hjelp fra svensk oppkjøpsgigant.

Auto-Maskin AS selger alle aksjer i selskapet Auto-Maskin AS til Lifco AB, det opplyser selskapet i en pressemelding.

Auto-Maskin AS utvikler og produserer styre- og overvåkingssystemer for dieselmotorer innen marine, olje og gass samt industri. Bedriften vil fortsette under sitt eget merkenavn og eksisterende management etter aksjekjøpet.

- Lifco representerer den finansielle styrke og profesjonelle eierskap vi har sett etter for å kunne ta Auto-Maskin AS videre, sier leder og medgründer, Terje Bredesen i meldingen.

 • Statkraft dropper milliardinvesteringer
 • Valget av Lifco som ny eier skjedde etter en grundig vurdering av askjonærene. Lifco AB ble valgt på grunn av sin klare strategi om å utvikle selskapet under Auto-Maskin AS kjerneverdier og strategi samt å bygge videre på selskapets nåværende organisasjon.

  - Det faktum at selskapet vil fortsette å operere som frittstående selskap med nåværende ledelse under Auto-Maskin brand har vært viktig for oss, fortsetter Bredesen. - Ved dette er Auto-Maskin AS gitt et flott utgangspunkt for videre vekst.

  Salgsprosessen har vært støttet av Bridgehead AS.

  Om Lifco

  Lifco kjøper og utvikler markedsledende nisjebedrifter som har potensiale til å levere bærekraftig vekst og sterk cash-flow. Gruppen har tre forretningsområder: Dental, Demolition & Tools og Systems Solutions.

  Om Auto-Maskin

  Auto-Maskin er en elektronikk- og automasjonsbedrift med mer enn 40 års erfaring. Bedriften utvikler og produserer styre- og overvåkingssystemer for dieselmotorer innen marine, olje og gass samt industri. Hovedkontoret samt produksjonslokalene ligger på Skjetten. Selskapet har salgskontor i USA og England, distributører i Nederland, India, Singapore og Kina samt en utviklingsavdeling i Sverige.

Powered by Labrador CMS