Historien om populære Viggo som fikk sjefen til å sparke arbeidsjernet Atle

KRONIKK: Viggo har stor arbeidskapasitet, men går hjem når han ikke gidder mer, skriver forsker Henrik Berg i denne litt spesielle kronikken.

Publisert

Atle og Viggo er kolleger. Atle jobber jevnt og trutt, er sjelden syk, tar ferie i blant, men søker i god tid i forveien. Viggo, derimot, kommer på jobb når han føler for det, og går hjem igjen når han ikke gidder mer. Til gjengjeld er Viggo veldig populær, og har høy arbeidskapasitet de gangene han faktisk jobber.

Siden Viggo er så ustabil, er det ikke alltid så lett å tilpasse arbeidsmengden etter når han finner det for godt å dukke opp på jobben

Siden Viggo er så ustabil, er det ikke alltid så lett å tilpasse arbeidsmengden etter når han finner det for godt å dukke opp på jobben. Det betyr at mange ganger når Viggo kommer på jobb, har Atle allerede dekket opp mesteparten av arbeidsoppgavene som må gjøres, så Viggo blir bedt om å gå hjem igjen.

Nå har Viggo blitt sur fordi han så ofte blir bedt om å gå hjem. Det er helt åpenbart for Viggo at det først og fremst er Atle sin skyld at Viggo ikke alltid får jobbe så mye han har lyst til. Hadde bare ikke Atle vært så flink og stabil, ville ikke Viggo blitt sendt hjem like ofte.

Viggo mener forresten egentlig at det beste ville være å gi Atle sparken. Problemet da, sier sjefen hans, er at siden Viggo bare kommer av og til, vil det være lange perioder der arbeidsoppgavene ikke blir gjort. Viggo foreslår at da kan jo sjefen bare ansette søsknene hans, Viktor og Vivian. De kommer og går omtrent til de samme tidene som Viggo, så Viggo foreslår at man kan jo også ansette fetteren hans, Solan, som jobber nokså jevnt, men bare en kort periode hver dag.

Gard har riktignok dårlig hygiene og lukter vondt, men kan tilkalles på kort varsel når det trengs

Sjefen gjør som Viggo foreslår. Atle får sparken, og Viktor, Vivian og Solan ansettes i stedet. Siden det fortsatt er stadige perioder der ingen av dem dukker opp, har heldigvis sjefen en gammel kamerat i bakhånd, Gard. Han har riktignok dårlig hygiene og lukter vondt, men kan tilkalles på kort varsel når det trengs.

Så nå lukter det vondt på arbeidsplassen, selv om Viggo og vennene hans gjør så godt de kan for å sørge for at det blir minst mulig bruk for Gard. Men Gard er selvsagt strålende fornøyd med at Atle er borte.

Hadde sjefen heller valgt å ansette broren til Atle, Anton, og kanskje etterhvert sønnen deres, Thor - og kanskje, en vakker dag, hvis hun noengang blir voksen nok, tippoldebarnet Frøydis, ville jo både Gard og hans enda mer skitne kompis Kurt måtte ut på jobbmarkedet, og der er vel ikke sjansene veldig gode for et par illeluktende, uhygieniske fossiler. Gard passer derfor på å bruke enhver anledning til å baksnakke Atle og fremsnakke Viggo.

Atle var veldig upopulær, mye på grunn av noen store brølere han gjorde i sin tidlige ungdomstid

Viggo er også veldig fornøyd. Han får mye av æren for at Atle ble kastet ut. Atle var nemlig veldig upopulær, mye på grunn av noen store brølere han gjorde i sin tidlige ungdomstid, som har forfulgt ham hele resten av livet. Nå har riktignok Gard tatt over mange av arbeidsoppgavene til Atle, men det passer Viggo på å ikke nevne for ofte.

Viggo lover dessuten at en gang, om ikke lenge, skal Gard lære seg å vaske seg. Dessuten har Viggo en venninne, Batty, som han mener en gang i fremtiden kan lære seg å kopiere alt det han selv gjør, slik at hun kan gjøre jobben hans mens han ikke er der. Da må selvsagt flere av søsknene hans ansettes i tillegg, siden mye av hans tid kommer til å gå med på å lære opp Batty, som har dårlig hukommelse og derfor må læres opp på nytt hele tiden.

Kronikken ble opprinnelig publisert som et Facebook-innlegg, og utvidet i kommentarfeltet. Gjengitt med forfatterens tillatelse.

Innlegget lenket til denne artikkelen og atomkraft og vindkraft, og da skjønner du nok at at de omtalte navnene er aliaser for forskjellige energiformer. Tok du alle navnereferansene?

Powered by Labrador CMS