600 jobber er kuttet

Publisert

2016 kan bli enda tøffere.

I løpet av få måneder har 600 stillinger forsvunnet fra offshorerederiene, og 2016 kan bli et enda tøffere år, frykter analytiker.

Årsaken til kuttene er at rederiene ikke lenger har nok oppdrag til å holde skipene i drift, skriver nettstedet Sysla som har gått gjennom kuttene fra den siste tiden. Lista omfatter også kutt i utlandet. Blant annet har Siem Offshore sagt opp 152 medarbeidere i Brasil. I tillegg er det blant annet kuttet 80 stillinger i Eidesvik, 70 i Simon Møkster Shipping, 60 i Atlantic Offshore og 50 i Solstad Offshore.

Også Bourbon Offshore, Deep Ocean Shipping, DOF, Farstad, World Wide Supply, Troms Offshore, og Uksnøy og Co har brukt sparekniven.

Offshorerederiene tilbyr blant annet forsyningstjenester til oljeplattformene. For tiden ligger 49 norske offshoreskip i opplag.

Analytiker Kristoffer B. Pedersen i Nordea Markets tror ikke på lys i tunnelen med det aller første.

2016 blir enda verre. I dag går fortsatt en del skip på kontrakter som er inngått for en stund siden. Det neste året går mange av disse ut, sier han til Sysla.

Også Norges Rederiforbund tror 2016 blir tøft, men viseadministrerende direktør Harald Solberg sier han håper på bedring i 2017. Det vil imidlertid avhenge av at oljeprisen øker noe og at oljeselskapene øker investeringene sine.