Askeborg Oseberg
Askeborg Oseberg

Oljearbeider koronasmittet på Askepott i Nordsjøen

– Vedkommende ble flydd i land i går og har fått påvist covid-19.

Publisert Sist oppdatert

NRK skriver at en arbeider på oljeriggen Askepott som ligger ved Oseberg H i Nordsjøen har blitt fløyet i land, og at testen viste at han er smittet av koronaviruset.

– Vedkommende ble flydd i land i går og har fått påvist covid-19, sier pressekontakt Morten Eek i Equinor til NRK.

Han forteller til NRK at den smittede oljearbeideren jobber for en av Equinors leverandører på boreriggen som er på oppdrag for Equinor på Oseberg-feltet.

De som har vært i kontakt med den smittede blir nå isolert.

Det legges opp til hjemtransport og oppfølging

Morten Eek

– De er isolert og det legges opp til hjemtransport og oppfølging. Dette er et føre-var-tiltak, sier Eek til NRK.

Totalt er det 112 personer på riggen. Der blir fellesarealene vasket ned, og arbeidet som utføres vil fortsette, opplyser Eek.

Lege og HMS-ansvarlig Aud Nistov i bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass har i et tidligere intervju med enerWE forklart at selv om plattformene er godt utrustet med egne erfarne sykepleiere og gode løsninger for telemedisin, så er prinsippet at syke pasienter sendes til behandling på land.

- Du blir ikke værende igjen offshore som syk. Hovedregelen er at uansett hva du blir syk av, så skal du ikke være offshore og se hvordan det går, sa Nistov til enerWE.

Hun fortalte da også at det å transportere smittede pasienter er noe helikoptertjenesten er godt forberedt på.

Det er etablert prosedyrer hos helikopteroperatørene for hvordan håndtere smitte, mistanke om smitte og nærkontakt med pasientene

Aud Nistov

- Det er etablert prosedyrer hos helikopteroperatørene for hvordan håndtere smitte, mistanke om smitte og nærkontakt med pasientene, sa Nistov.