- Vi har vært gjennom stormer før.

Publisert

Farstad Shipping legger fem fartøyer i opplag.

Om lag hundre ansatte ombord, de fleste norske, blir permittert som følge av at Farstad Shipping planlegger å legge to PSV og tre AHTS i opplag.

Konsernsjef i Farstad Shipping, Karl-Johan Bakken, forklarer i en pressemelding at årsaken til permitteringene er en forventning om ytterligere svekkelse av markedet.

- Å legge skip i bøya og sende våre folk hjem er et smertelig tiltak, ikke minst for de av våre ansatte som blir personlig berørt av tiltakene. Dette er sterkt beklagelig, men dessverre nødvendig slik situasjonen i markedet er nå, sier Bakken i meldingen.

 • Les også: Goliat-gull på budsjettsmell
 • Ser lyst på fremtiden

  Fremover blir Farstad Shippings viktigste arbeid å sikre kontrakter og arbeid for skip og mannskap.

  - Selv om det ser mørkt ut nå, vet vi at det blir bedre tider. Vi har vært gjennom stormer før. Mitt hovedmål er å komme styrket gjennom nedgangsperioden, og igjen sikre full beskjeftigelse for våre dyktige mannskap og avanserte skip, sier Bakken.

  • Les også: Slik sikres verftsjobbene
  • Berømmer de ansatte

   Konsernsjefen understreker at jobben med å snu situasjonen i nedgangstidene er noe han gjør sammen med alle de andre høyt kvalifiserte kollegaene i Farstad Shipping, som hver dag står på for selskapet.

   Fra før har Farstad Shipping to skip i opplag her i Norge og to skip i opplag i Asia.