121 tropiske land går sammen om stor solsatsning

Publisert

India vil ikke la seg herse med.

Regjeringen i India roses for å ha tatt initiativ til en internasjonal allianse av tropiske land som vil satse på solenergi.

– Dette gir India en mer selvsikker og konstruktiv posisjon på den internasjonale arenaen, sier Liz Gallagher fra tankesmia E3G til nettstedet Climate Home.

121 land går sammen

Den indiske statsministeren Narendra Modi presenterte planene sammen med Frankrikes president Francois Hollande under den offisielle åpningen av klimatoppmøtet i Paris tidligere denne uken. 121 land deltar i sol-alliansen, som håper å sørge for at 9000 milliarder kroner investeres i solenergi innen 2030.

  • - Myndighetene må komme med en krisepakke
  • Regjeringen i India lover i første omgang å bidra med 260 millioner kroner til sekretariatet som skal lede alliansen.

    – Dette partnerskapet er nok et eksempel på at Modi fortsetter å vise vilje til å bygge ut fornybar energi i India, sier Rhys Gerholdt fra organisasjonen World Resources Institute.

    India vil ikke la seg herse med

    Den indiske økonomien vokser raskt, og myndighetene i landet satser både på fornybar energi og forurensende kullkraft. Forskere har anslått at Indias klimautslipp steg med hele 7,8 prosent i fjor.

    Modi mener fattige land må få fortsette å slippe ut klimagasser for å sikre økonomisk utvikling, og har advart om at India ikke vil la seg «herse med» i klimaforhandlingene.

Powered by Labrador CMS