Mer olje på Edvard Grieg

Publisert

Lundin fant 50 millioner fat i ny brønn.

Lundin har funnet mer olje på Edvard Grieg-feltet, det fremkommer av selskapets pressemelding i dag. Brønnen ble drillet omtrent 2,4 kilometer sør-øst for Edvard Grieg-plattformen (se video av plattform-riggingen over).

Dette er den tiende avgrensingsbrønnen som er boret i feltet siden 2004. Ti er tydeligvis et lykketall for nå har selskapet funnet olje tilsvarende 50 millioner fat.

Konsernsjef i Lundin Petroleum, Ashley Heppenstall, sier i en børsmelding mener funnet kan utvinnes til en lav kostnad.

Denne brønnen, samen med fjorårets avgrensning i samme område, vil, etter min mening, resultere i en økning av reservene på feltet på slutten av året. Den lave kostnaden med å utvinne slike fat vil resultere i en verdiøkning for feltet som helhet.

Edvard Grieg (tidligere kalt Luno) er et oljefelt i blokk 16/1 på Utsirahøyden i den sentrale delen av Nordsjøen. Brønnen ble boret av jackup-riggen Rowan Viking, som nå vil returnere til Grieg-plattformen for å fortsette å utvikle produksjonsbrønner.

Lundin Norge er hovedoperatør med 50 prosent andel i feltet. OMV Norge har andel på 20 prosent. Statoil Petroleum AS og Wintershall Norge AS har andel på 15 prosent hver.

Powered by Labrador CMS