Åsgard-prosjektet er utsatt

Publisert

Statoils starter nå opp i tredje kvartal.

Oppstarten av Statoils Åsgard-prosjekt er utsatt til sensommeren. Planen var at anlegget skulle være i full drift i løpet av første halvår.

Prislapp på 18 milliarder

Den opprinnelige planen var at driften skulle være i full gang i løpet av første halvår. Nå er oppstart utsatt til tredje kvartal, og senest innen utgangen av september, det skriver Stavanger Aftenblad. Prosjektet har kostet 18 milliarder kroner. For første gang i historien skal en gasskompressor plasseres på havbunnen i stedet for over havoverflaten. Det skal gi større og raskere utvinning.

Forsinkelse skyldes kvalitetssikring 

Informasjonssjef Morten Eek i Statoil uttaler til Sysla at forsinkelsen skyldes kvalitetssikring.

Dette er ny teknologi som settes i drift for første gang, og vi er komfortable med at det tar litt lengre tid enn først antatt. Vi vil bruke den tiden vi trenger for å være sikre på at installasjonsarbeidet blir gjennomført best mulig.

Bakgrunnen for den nye teknologien er at trykket i reservoarene faller etter år med produksjon. Kompressorene på havbunnen skal kompensere for det fallende trykket og sikre stabil gasstrøm.

Fakta om Åsgard

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet. Samlet sett er Åsgard blant de største utbyggingene på norsk sokkel med sine 56 produksjons- og injeksjonsbrønner fordelt på 17 rammer på havbunnen. Havdypet i området er 240-310 meter.

Powered by Labrador CMS