Fullt hus på lanseringen av VEKST.media - Bygg, anlegg- og eiendomsbransjens digitale kanal

Publisert

I dag var et stort antall representanter fra bygg, anlegg og eiendomsbransjen samlet på lanseringslunsj for VEKST.media - vår søstekanal for bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

– Vi er utrolig stolte, forteller Per-Tore Meiholm, salgsdirektør i selskapet. Vi fikk inn en del påmeldinger i går kveld, så vi fikk luksusproblemet med at det ble helt fullt i salen.

Redaksjonell profil

Anders Lie Brenna, Ansvarlig redaktør i selskapet forklarer hvordan Vekst.media skal være en kanal med både redaksjonelt og kommersielt innhold. Han er tydelig på at han er ansvarlig for produksjon av det redaksjonelle innholdet, og at det inkluderer et overordnet ansvar for at også det kommersielle innholdet holder seg innenfor regelverket som er nedfelt i Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

– Vi er en fagpressepublikasjon som skal skrive om bransjen for bransjen, men også på en måte som gjør at folk flest forstår det, sier Brenna.

Han trekker frem at det er viktig at bransjen ikke bare vender blikket innover, men at bransjens problemstillinger også løftes ut av bransjen og opp på samfunnsagendaen.

“Hva innebærer det?”, er redaktørens favorittspørsmål, og han trekker frem at dette spørsmålet er ekstra viktig for fagpressen.

– Vi får bedre politiske vedtak hvis branjepublikasjonene stiller dette spørsmålet før politikere og andre gjør sine vedtak, sier Brenna.

Datastøttet journalistikk blir en viktig del av arbeidet med å grave frem sakene som Vekst.media jobber med, og Brenna forteller at arbeidet med dette er i gang.

Kommersielt innhold

Cecilie Svabø er byråleder i Vekst.media. Hun har lang erfaring fra radiobransjen, og bruker sin erfaring derfra for  å hjelpe medlemmene med å skape godt kommersielt innhold.

– Vi vil ta oppmerksomheten, og så skal vi ikke gå i fellen og begynne å fortelle om oss selv. Vi skal fokusere på hva vi sammen kan gi leserne, og bygge på det når vi produserer innholdet, sier Svabø.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS