3 ONS stands som virkelig imponerte [360° Video]

Publisert

Kommentar av Thomas Søyland.

Nå er ONS over for i år. Roen har igjen senket seg over oljebyen. Stillaset i sentrum rigges ned og ekkoet fra konsertene høres kun på leppene til ungdommene i bybildet. Hotellene står snart tomme igjen, og cashflowen er antagelig redusert mange hundre prosent i forhold til det den har vært de siste ukene. Messeområdet er årsaken til alt liv og røre. Nå som støvet har lagt seg, er tiden kommet for å hedre de som hadde vikerlig gode stands.

Vurderingskriteriene i vår uoffisielle kåring er solid konsept, gjennomført design og god funksjonalitet. Informasjonsflyt og utseende skal spille på lag og legge til rette for hvordan folk beveger seg gjennom standen. Det er disse standene som treffer kundegruppen. Det er disse som vinner kunder og dermed også kåringen. Her er de 3 som leverte på ett eller flere av punktene.

Oljedirektoratet - gjennomført konsept fra A til Å

- Ja, vi er veldig fornøyd med konseptet, men spesielt ordspillet, ler rådgiveren Stein Erik Espevik og peker opp på teksten som troner over bokhyllene «The continental shelves».

Flere tusen ekte, oljerelaterte bøker - nei ikke folie - men faktisk ekte bøker, ble fraktet bort og stablet i hyllene. Utrolig gjennomført.

Standen stod i sterk kontrast til de moderne hvite, statiske high-tech bedriftene som stod i nærheten. De etterlignet et fullverdig, klassisk og stilfullt bibliotek - som faktisk er det oljedirektoratet er. Det norske oljedirektoratet er en stødig rollemodell internasjonalt, de er en kunnskapsbase og et oppslagsverk. De har krav, dokumentkontroller og prosesser som er usammenlignbare på verdensbasis. Konseptet passer utrolig til godt til den myndigheten de besitter i den globale olje- og gassbransjen. Derfor er formidlingsevnen stor allerede ved første øyekast, konseptet passer dem utrolig bra.

 • Les også: 6 ting du bør unngå på messestand
 • Noe av denne kunnskapen, delte de gjennom interaktivt innhold på skjermene sine. hvor du blant annet kunne trykke rundt og se på de ulike feltene på norsk sokkel. Samtidig ble kartet over feltene trykket opp i samme stil. Ikke bare hadde de en stilig give-away som passet konseptet, vi vet at den blir hengende til neste ONS på mange kontor rundt om i det ganske land.

  • Klikk her for å se 360-video
  • Øglænd Systems - funksjonalitet over design

   Øglænd systems hadde ikke det beste designet på standen, men kompenserte til de grader for dette med bra konsept og bunnsolid funksjonalitet. Trikset de brukte var konferansier kombinert med konkurranse. En høylytt og jovial jærbu som lagte oppstyr og tidvis gjorde narr av deltakere. De var plassert rett ved gangen, så flyten av mennesker stoppet opp for å finne ut hva alt ståheien dreiet som om. Engasjement, check.

   Men engasjement når bare så langt, det var det mange som hadde. Esset de hadde i ermet var formidlingsevnen. Det er til syvende og sist formidlingsevnen som gir deg kontakt med riktig markedssegment, og dermed gode leads. Konkurransen var som følger, montere deler av rørsystemet til Øglænd systems på tid. Ettersom venner, kollegaer og kjærester kunne konkurrere mot hverandre, var det naturligvis mange som ville prøve seg. Ved å la uerfarne deltakere montere systemet beviste de hvor lett anvendelig produktet er for alle som stod og så på.

   Flere hadde magikere eller kortkunstnere, noe som kan være stilig, men det er ikke relaterbart til produktet. Det blir så langt fra deres daglige virke at det bare blir lek og moro. Øglænd traff spikeren på hodet i grensesjiktet mellom underholdning og relevans mot produkt. Kunden kunne først snuse litt, oppleve produktet på avstand for siden å ta kontakt med en av standens mange selgere. En slik tilnærming til salg er stadig vanligere. Med stadig tilgangen på oppdatert informasjon har dagens kunde har vent seg til tanken om at de alltid har muligheten til å «lese seg opp» i fred og ro, før de selv beslutter å ta kontakt. Dette kjøpsmønsteret er overførbart til den virkelig verden, og var nettopp det Øglænd gjorde med sin stand. Lite påtrengende og veldig effektivt.

   • Klikk her for å se 360-video
   • Meisle - Go big or go home

    Meisle slo på stortromma med en 3 meter høy Hulken, og levende, fungerende R2D2. BB-8" kjørte rundt og fikk oppmerksomhet på gulvet utenfor standen, og utnyttet mer enn det området de egentlig har betalt for, noe som er en bra ting så lenge ikke alle gjør det samme. Den kjørte til og med foran andres stander, før den snudde og trakk oppmerksomhet. Det stod fullt av folk i ring rundt standen og filmet, noe som generer innhold og omdømme langt ut i cyberspace, en drøm for utstillere. Da begynner vi virkelig å snakke ROI som går langt utover utover messeteltene. Liten, men likevel så effektiv. Gøy å se at de mindre, lokale aktørene klarer å suge til seg oppmerksomhet blant de store.

    Når det er sagt, så vil vi som innholdsmarkedsførere påpeke at de nok kunne tenkt mer gjennom hvordan de fulgte opp all oppmerksomheten de fikk. Grunnet mengden mennesker og tiden du har til rådighet på en slik messe, når du ikke å ha en samtale med alle potensielle leads. Vi tror de kunne ha kommet langt med en mer gjennomtenkt strategi overfor informasjonsmateriell, både digitalt via f.eks. nettbrett og via trykksaker å del ut. Meisle kunne med fordel også ha vært enda litt tydeligere på hvordan 3D-printing kan anvendes i bransjen. Dette kunne vært “hooken” som dro beslutningstakere inn for å presentere seg.

Powered by Labrador CMS