- Hvis vi tror at det står stille i Rogaland, så gjør det det

Publisert

Til helgen skal pessimismen motbevises på "Me kan i Rogaland".

Den frivillige organisasjonen Joine vil vise at Rogaland har mange bein å stå på. I helgen arrangerer de messen ”Me kan i Rogaland”, som de håper blir et bindeledd mellom innovasjon og mannen i gata.

Caroline Selnes er nestleder i Joine, som har arrangert flere lignende arrangementer før. Men ”Me kan i Rogaland”, hvor over 30 bedrifter viser fram sin virksomhet, mener hun er ett steg videre.

— På messen kan man oppleve alt fra sexologer til fremtidens hus. Vi vil vi ikke bare hjelpe gründere, vi vil også nå ut til vanlige folk. Hit kan man komme med familien, venner og kollegaer, og forhåpentligvis kan vi inspirere de som vurderer å starte en egen bedrift.

Magi kan oppstå

Selnes forteller at de har tre hovedmål for messen: Å gi bedrifter en mulighet til å vise seg fram og prøve ut produktene sine for å finne ut om det er noe folk vil ha.

— Vårt andre mål er å inspirere mannen i gata. Det er viktig for de som kanskje sitter hjemme, å se at det er liv i Rogaland, og at vi står på, sier hun.

Mål nummer tre er å inkludere næringslivet i små bedrifter, noe Selnes, som har gründerbakgrunn, mener har et kjempepotensiale.

— John Arve Grønås (leder i Joine, jour. anm.), sier at magi kan oppstå når innovasjon og næringsliv går sammen. Det har skjedd før, og vi håper det kan skje igjen, sier hun.

--- Reklame (saken fortsetter under)

https://vimeo.com/156434113

Viktig for en region som sliter

Det siste året har arbeidsledigheten i Rogaland økt med hele 58%, og arbeidsledigheten i fylket, på 4,7%, er høyest i Norge, ifølge Nav. Selnes tror en messe som ”Me kan i Rogaland” er viktig for å vise at innovasjon finnes også der.

— Hvis vi tror det står stille, gjør det det. Hvis næringslivet tror at det ikke skjer noe her, kommer vi ingen vei.

”Me kan i Rogaland” arrangeres 8. og 9. april på Tvedtsenteret i Stavanger.

Powered by Labrador CMS