- Vi skylder petroleumsnæringen en stor takk

Publisert

Kristin Skogen Lund mener andre næringer kan leve godt på kompetanse fra oljeindustrien.

- En langsiktig industri kan ikke tenke så kortsiktig, sa administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund på årskonferansen til Norsk olje og gass torsdag.

- Vi skal ikke gjennom en omstilling som skal vekk fra petroleum, vi skal gjennom en omstilling av petroleumsnæringen, forklarte Skogen Lund.

Hun pekte på landbasert industri kommer til å være viktig i tiden fremover, men at den ikke skal erstatte oljevirksomhet.

Ser til fiskeri

Skogen Lund nevnte fiskenæring og havbruk som eksempler på næringer som kommer til å vokse i fremtiden, og som kan bruke teknologi og kunnskap fra oljebransjen.

- Vi skylder petroleumsnæringen en stor takk for den kompetansen som andre industrier nyter godt av.

Klar tale fra LO-lederen

Leder i LO, Gerd Kristiansen sto også på scenen under torsdagens konferanse. Hun uttrykte stor bekymring for oppsigelsene og permitteringene som fortsatt er i vente i oljerelatert næring.

- Tall fra Nav viser at 50.000 mennesker har fått varsel om permitteringer og nedbemanning, og mange flere kommer til å få det den nærmeste tiden, sa Kristiansen.

Reklame (artikkelen fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Reklame

Krever midlertidig utvidelse av permitteringsregelverket

Hun rettet oppmerksomheten direkte mot olje- og energiminister Tord Lien og statsminister Erna Solberg:

- Vårt viktigste krav nå er å gjøre noe med permitteringsregelverket. Hver dag mister bedrifter flere folk, og en midlertidig utviding av permitteringsregelverket hadde kanskje hjulpet oss til å komme over kneika, sa en tydelig LO-leder.

Hun presiserte at dette er en kneik som oljenæringen skal over, og hyllet oljearbeidere landet over.

- De går på jobb og bidrar til at vi har den velferden vi har i dette landet.

Trygg på utdanningsvalget

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen understrekte hvor viktig det er at ungdom fortsatt velger petroleumsutdanning.

- Ungdom skal føle seg trygge på at en oljerelatert utdanning fortsatt gir gode muligheter til å utvikle samfunnet og utfordringene vi står overfor, sa Schjøtt-Pedersen.

Powered by Labrador CMS