Klar for Catwalk

Publisert

TESS samler fornybart på motemesse.

25. og 26. mars 2015 blir Telenor Arena en spennende møteplass for aktører i ledende industrimiljøer som har fokus på fornybar energi og teknologioverføring, skriver TESS i en pressemelding.

Da samler Industriens Motemesse (IM-2015) 112 utstillere, 38 foredragsholdere og ledende politikere som er opptatt av løsninger i verdikjeden på veien mot et større industrimiljø for fornybar energi. Samtidig presenterer IM-2015 løsninger for dagen i dag. Her er elbil et ikon for praktisk bruk av fornybar energi. På messa vil importører vise el-drevne kjøretøy; personbiler, varebiler og buss. Parallelt snakker flere foredragsholdere om bærekraftig transport og samferdsel.

Energistjerne

I et eget utstillingsområde, Energistjernen, har innovatører og organisasjoner fått plass til å presentere sine budskap. Der har arrangøren også forankret en konkurranse for studenter og unge gründere som har utviklet løsninger eller produkter innen fornybar energi. Vinneren kan hente 30.000 kroner og tittelen «Årets Energistjerne»

Gamle og nye næringer

Industriens Motemesse tar et krafttak for å skape en møteplass som bygger bru mellom gamle og nye næringer. Arrangementet har tradisjonelt vært en industrimesse med vekt på produkter og løsninger til drift og vedlikehold for profesjonelle brukere. Nå var tiden inne for å etablere en møteplass på Østlandet for alle med interesser innenfor fornybar energi.

IM-2015 blir en utvidet møteplass hvor innovatører, nye næringer, etablerte næringer med nye spennende løsninger og organisasjoner er i dialog, bygger relasjoner og samler ny kunnskap i konferanserommene og blant utstillerne.

Hovedtema er sol-, vind-, vann og bio som kilde til fornybar energi.

Fyldig konferanseprogram

Konferansen åpnes av klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H). Hun følges av svært meningsbærende foredragsholdere som professor i strategi og industriell konkurranseevne Torger Reve, oljeanalytiker Jarand Rystad og direktør Sven Mollekleiv fra DnV-GL. På programmet står direktør Lene Mostue fra det statlige Energi21. Tekniske foredrag innen vann, vind, sol og bio anføres av Statkraft, NORWEA, Scatec og Viken Skog.

Programmet inneholder også gründerpresentasjoner på rekke og rad, og ikke minst skal æresbevisningen «Årets Energistjerne» deles ut.

Et eget foredragsprogram fokuserer på hvordan utvikling og anvendelse av ny teknologi innen fornybar energi kan finansieres.

En serie foredrag om bærekraftig transport og samferdsel anført av statsråd Vidar Helgesen, er også på plass i programmet.

Parallelt med hovedforedragene byr vertskapet TESS på faglige foredrag om smarte forsyningsløsninger som sparer kundene for penger og reduserer ressursbruken.

Rutinert arrangør

Aktivitetene er godt forankret i et velkjent TESS-messeprogram med produktnyheter, SpeedMatch med ledende TESS-innkjøpere, lettere servering og en hyggelig nettverksaften.

IM-2015 arrangeres av TESS as og har interesseorganisasjonen NORWEA (Norsk Vindkraftforening), Bærum Næringsråd og Norsk elbilforening som samarbeidspartnere.

TESS har arrangert Industriens Motemesse tolv ganger tidligere og har i tillegg arrangert Subsea Vally Conferece fire ganger.

Følg med på www.im-2015.no. Der finner du mer detaljert informasjon om messe, utstilling og foredragene.

Powered by Labrador CMS