Frir til folket med video

Publisert

Olje - og energidepartementet er opptatt av å møte folket der de er. 

Ole Berthelsen, kommunikasjonsdirektør i olje - og energidepartementet tror en av departementets største utfordringer er å tilpasse kommunikasjonen til virkeligheten der ute.

Under enerWE Communication Conference kunne han fortelle at en løsning på denne utfordringen har vist seg å være å erstatte skriftlige kronikker med video.

— Man får ut et konsentrert budskap på ett minutt, du trenger ikke like mange minutter på å se en video som å lese en kronikk, sier Berthelsen og legger til at han tror det tidsbesparende formatet hjelper dem a nå ut til flere målgrupper.

Ellers er både Berthelsen og olje - og energiminister Tord Lien opptatt av a møte folk der de er, enten det er på sosiale medier eller i det virkelige liv: — Statsråden mener det er veldig viktig å gå ut og snakke med mennesker, det tror jeg er helt riktig, sier Berthelsen.

Departementet satser bredt på alle plattformer i sosiale medier, og at ministeren — som enerWEs egen Chul Aamodt stalker nøye på Facebook— er spesielt ivrig i a kommunisere politiske budskap fra sine brukerkontoer på Twitter og Facebook.