Administrerende direktør i Centrica E&P Norge, Dag Omre
Administrerende direktør i Centrica E&P Norge, Dag Omre

Centrica E & P og Bayerngas Norge blir nytt oljeselskap

Publisert

Danner ny utfordrer på norsk sokkel. 

Centrica E & P og Bayerngas Norge er blitt enige om å slå seg sammen til et nytt olje- og gasselskap, det melder selskapene i dag, mandag morgen.

– Planen om å inngå et strategisk partnerskap for å styrke våre eieres oppstrømsengasjement er nå i ferd med å bli virkelighet. Vi er glade for å ha fått på plass en avtale der Bayerngas Norge AS og Centricas olje- og gassvirksomhet slås sammen for å danne et sterkt europeisk oppstrømselskap, sier administrerende direktør Arne Westeng i Bayerngas Norge AS.

Strategisk sammenslåing 

Centrica-gruppen melder på sine hjemmesider at de i 2015 gjennomførte en strategisk gjennomgang av porteføljen, hvorav en av konklusjonene er at olje- og gassvirksomheten og norsk sokkel er viktig for gruppen. I strategien ble det også pekt på muligheten for å forene krefter med andre selskaper. Nå er strategien kommet ut i live.

– En kombinasjon av Centricas europeiske E&P-virksomhet og Bayerngas Norge AS vil gi et slagkraftig selskap med langsiktige ambisjoner. Norsk sokkel blir et viktig satsingsområde for det nye selskapet. Dette er en avtale som vil styrke vår posisjon og gi oss nye muligheter, sier administrerende direktør Dag Omre i Centrica E&P Norge i en pressemelding.

Intet navn i sikte enda

Det er foreløpig usikkert hva det nye selskapet skal hete, det melder pressesjef i Centrica, Tom Gederø.

- Vi har ennå ikke funnet noe navn til selskapet, men det vil være på plass innen nyttår, forteller han.

Borer nye og gamle felt på norsk sokkel

Selskapet vil ha produksjon fra store felt som Statfjord, Kvitebjørn og Valemon i Norge samt Morecambe i Storbritannia. Nylig oppstartede felt som Cygnus i Storbritannia og Ivar Aasen i Norge vil bidra til langsiktig produksjon, opplyser selskapene.

Den endelige avtalen om sammenslåing er avhengig av godkjenning fra relevante myndigheter, og målet er å ha alle godkjenninger på plass i løpet av fjerde kvartal 2017.

Opptil 55 millioner fat i 2017

Selskapets hovedkontor vil ligge i Storbritannia og skal ledes av Chris Cox, som i dag er administrerende direktør for Centrica E & P. Selskapet vil ha aktivitet i Storbritannia, Nederland, Danmark og Norge. Det nye selskapet vil få en totalproduksjon på 50–55 millioner fat oljeekvivalenter i 2017.

  • Selskapene opplyser at Centrica plc skal eie 69 prosent av det nye selskapet, mens Bayerngas Norges AS’ aksjonærer skal eie de resterende 31 prosentene.
Powered by Labrador CMS