Prosjektledere fra olja er velkommen til Veidekke

Publisert

Vekst.media, vår søsteravis i bygg- og anlegg var i dag tilstede på kvartalspresentasjonen til Veidekke.

Veidekke leverte i andre kvartal 2016 en kraftig resultatfremgang til 450 millioner kroner og en vekst i omsetningen på 30 % målt mot samme kvartal året før. I tillegg er ordrereserven økt til et historisk høyt nivå.

- Vi har for 2. kvartal hatt en omsetningsvekst på 30 % sammenliknet med andre kvartal i 2015, forteller Arne Giske, konsernsjef i Veidekke ASA. Vi forventer videre vekst i 2017.

Giske forteller at Veidekke ser et behov for dyktige mennesker.

- Vi greier ikke løse oppgavene i Norge med norsk arbeidskraft alene, men jeg håper vi får på plass økt søkning til byggfagene i skoleverket. Det vil gjøre det letter for oss å rekruttere norske fagarbeidere. Samtidig erkjenner vi at det er mange dyktige håndverkere som ikke nødvendigvis er norske, og dersom de ønsker å bli en del av Veidekke så er de velkomne.

Giske frir også til oljebransjen.

- Oljebransjen er kjent for mye god prosjektledelse og høy teknisk kompetanse, og dette er det behov for i vår næring, forteller Giske. Generelt så har vi god tro på at det er ressurser som ikke er i bygg- og anlegg, men som kan komme inn i dette markedet.

Klikk her for å se hele videointervjuet med Arne Giske, konsernsjef i Veidekke ASA.