Spår gode tider for arbeidsledige oljefolk

Publisert

Manpowers arbeidsmarkedsbarometer varsler om bemanningsvekst i nabobransjene.

Manpowers ferske arbeidsmarkedsbarometer spår lysere tider for arbeidsledige ingeniører. Arbeidsgivere innen bygg- og anlegg estimerer en vekst på 12 prosent i kvartalet.

– Vi forventer økt etterspørsel etter arbeidskraft til denne bransjen, blant annet på grunn av prosjekter innen infrastruktur og boligbygging. Dette er gode nyheter for arbeidsledige ingeniører, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath. Det skriver Vekst.Media.

Jordbruk, skogbruk, jakt og fiske forutser stor bemanningsvekst

Av de 751 arbeidsgiverne som deltok i undersøkelsen, forventer 11 prosent økt bemanning, syv prosent nedbemanning og 82 prosent ingen endring. Arbeidsgivere i syv av ni bransjer og i to av fem regioner sier de skal oppbemanne det neste kvartalet.

De mest optimistiske arbeidsgiverne finner vi innen bransjene jordbruk, skogbruk, jakt og fiske. Disse spår en vekst i bemanningen på 14 prosent.

Nye næringsklynger gir håp for arbeidsledige fra oljebransjen

Denne uken mottok de tre bransjene skog, tunnelsikkerhet og solenergi status som næringsklynger fra Innovasjon Norges ARENA-prosjekt. Espen Warland, kunderådgiver i Klyngeteamet i Innovasjon Norge, meddelte i går enerWE at Innovasjon Norge i sin vurdering har prioritert klyngeprosjekter som vil gi ekstra verdiskapning. Han mener dette er gode nyheter for arbeidsledige med erfaring fra oljeindustrien.

- Oljebransjen over tid har bygget opp verdifull kompetanse innen helse, miljø og sikkerhet. Dette er kompetanse som har stor verdi. Spisskompetanse innenfor oppbygning av varslingssystemer og rømningssystemer vil bli verdifullt for arbeidsgiverne, forteller Warland.

Powered by Labrador CMS