300 går fra Odfjell til Archer

Publisert

Lover å ta godt vare på sine nye kolleger.

Da Odfjell Drilling mistet kontrakten på fem Statoil plattformer til Archer Drilling i mars var stemningen laber blant de ansatte i Odfjell som har vært gjennom en rekke nedbemanninger.

For de ansatte ute på plattformene som nå er på Archers hender derimot, blir det ikke større endringer enn et skifte av arbeidsgiver. Fordi kontraktsovertakelsen regnes som vikrsomhetsoverdragelse, og med det kommer jobbtilbud til arbeiderne.

Nå er avtalen i boks, og 300 offshorearbeidere og omtrent 20 landansatte skifter 1. oktober arbeidsgiver til Archer Drilling. Archer har også gitt uttrykk for at de er interessert i ingeniørene som er tilknyttet de aktuelle plattformene.

– Det er bra at avtalen er landet og at det er enighet om overdragelsen. Det gir de ansatte en trygghet, selv om det selvsagt er det trist å miste gode kolleger, sier Geir Frode Nysæter, leder i SAFE i Odfjell til Sysla. 

De Archer-ansatte lover å ta godt vare på sine nye kolleger.

– Vi er glade for at vi har sikret oss mer arbeid og nye kolleger. Større volum gir oss større fleksibilitet. Dessverre er det også slik at når vi vinner en ny kontrakt for plattformboring, så betyr dette et tilsvarende tap for en konkurrent, sier leder Oddvin Andreassen i Industri Energi i Archer til Sysla.

Reklame

https://vimeo.com/157152222

Powered by Labrador CMS