Foto:Norsk olje og gass
Foto:Norsk olje og gass

Industri Energi dobbeltsjekker holdbarheten i 140 oppsigelser

Publisert

 Vil teste ansiennitetsgrunnlaget etter ny dom fra Arbeidsretten. 

Fagforbundet Industri Energi vil gjennomgå opptil 140 oppsigelser etter en dom fra Arbeidsretten som fastslår at ansiennitet gjelder for hele selskapet, ikke for den enkelte arbeidsplass.

– Advokatene må nå gjennomgå hver enkelt sak og se om kretsene for utvelgelse er for snevre, sier advokat og leder for juridisk avdeling i Industri Energi, Eyvind Mossige, til Stavanger Aftenblad.

Dommen fra Arbeidsretten slår fast at tre sikkerhetsvakter ved som jobbet for Nokas ved helikopterterminalen på Sola, ble ugyldig oppsagt basert på ansiennitet. Oppsigelsen av de tre er nå trukket etter at Arbeidsretten slo fast at de burde ha vært vurdert ut ifra ansienniteten for hele Sør-Rogaland, ikke bare Sola.

– Fra riggmarkedet er det for eksempel vel kjent at bedrifter ser én rigg som én enhet og gjør eventuelle nedbemanninger basert på dette. Dommen fra Arbeidsretten slår fast at det må være selskapet som helhet som skal telle i utgangspunktet, sier Mossige.

– Det er ikke uvanlig at arbeidstakersiden legger stor vekt på ansiennitet, mens arbeidsgiverne ofte legger flere forhold til grunn, svarer direktør for arbeidsrettsavdelingen i Næringslivets Hovedorganisasjon, Nina Melsom.

Powered by Labrador CMS