Oslo  20160205.Statsminister Erna Solberg inviterer til toppmøte på statsministerens kontor. Nav direktør Sigrun Vågeng innledet. På toppmøtet om kunnskapsbasert fornyelse og bedre tjenester i offentlig sektor hadde statsministeren invitert toppledere fra NHO, NAV, Skatteetaten, KS, HiOA, LO, NTNU og Unio ved siden av en rekke statsråder.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20160205.Statsminister Erna Solberg inviterer til toppmøte på statsministerens kontor. Nav direktør Sigrun Vågeng innledet. På toppmøtet om kunnskapsbasert fornyelse og bedre tjenester i offentlig sektor hadde statsministeren invitert toppledere fra NHO, NAV, Skatteetaten, KS, HiOA, LO, NTNU og Unio ved siden av en rekke statsråder.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

- Det er i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest

Publisert

Antall registrerte arbeidsledige hos Nav falt med snaut 400 i juni. Den sesongjusterte arbeidsledigheten ligger dermed på 2,3 prosent.

Når de som deltar på arbeidsmarkedstiltak fra Nav tas med, ligger den såkalte bruttoledigheten på 2,9 prosent, ifølge de siste tallene fra Nav. Bruttoledigheten omfatter helt arbeidsledige som har registrert seg som arbeidssøkende og de som deltar på arbeidsmarkedstiltak.

Arbeidsledigheten har ikke vært så lav siden januar 2009. I juni var det i gjennomsnitt 770 personer som registrerte seg som arbeidssøker hos Nav hver virkedag.

5.000 færre ledige

– Hittil i år har antallet helt ledige gått ned med nesten 5.000 personer, og det er i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Totalt var 79.977 personer registrert som helt arbeidsledige og arbeidssøkende på tiltak. Det er 365 færre enn i mai. Den sesongjusterte arbeidsledigheten i prosent var den samme i juni som i mai, fordi reduksjonen i antall ledige er så liten at den ikke gir utslag på ledighetsraten, får NTB opplyst.

Svakere enn ventet

– Vi hadde ventet at trenden med et månedlig fall på 1.000 arbeidsledige skulle fortsette, så denne måneden var litt svakere enn våre forventninger, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Han poengterer at utviklingen er i tråd med forventningene til Norges Bank, og at den dermed ikke får noen innvirkning på rentebanen.

Også de siste tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser en reduksjon i arbeidsledigheten, og underbygger inntrykket av at farten øker i norsk økonomi og at bedriftene opplever økt etterspørsel og aktivitet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS