OSLO  20180213.Trond Giske på vei inn til møte i familie-og kulturkomiteen, tirsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20180213.Trond Giske på vei inn til møte i familie-og kulturkomiteen, tirsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Trøndelag Ap: Vedtak om varig vern av LoVeSe

Publisert

Trøndelag Ap har vedtatt varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Dermed har nok et lokallag gått mot fjorårets landsmøtevedtak.

Saken ble vedtatt med 127 mot 95 stemmer. Dette er en klar seier til AUF og også tidligere Sør-Trøndelag Ap, skriver Adresseavisen.

– Dette er spikeren i kista for kompromissforslaget fra forrige landsmøte. Nå skal Ap bli en garantist for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe), sier AUF-fylkesleder Julie Instad Hole.

Trond Giske (Ap) er uenig i vedtaket.

– Flertallet rår. Jeg er uenig, og støtter det fornuftige kompromisset vi kom fram til på landsmøtet i fjor, sier Giske til Adresseavisen om søndagens vedtak.

Disse fylkeslagene har nå gått inn for mer vern enn Aps nåværende politikk: Oslo, Akershus, Sogn og Fjordane, Hedmark, Østfold, Buskerud, Vestfold, Oppland og Møre og Romsdal.

Trøndelag Ap går for varig vern, samtidig som de understreker behov for nytt leteareal

I innstillingen skriver komiteen:

«Norsk olje- og gassnæring skal være en viktig næring for Norge i flere tiår framover. Det er fortsatt behov for nytt leteareal, ny produksjon og bedre utnyttelse av eksisterende felt, før rørene går tomme fra Norskehavet og sørover. Nye letemodeller kan også avdekke nye funn, slik man opplevde med giganten Johan Sverdrup, som i flere tiår lå uoppdaget foran nesetippen på selskapene.»

(©NTB)