Høyre bekymret for Ap og MDG-samarbeid ved neste valg

Publisert

- Ganske underholdende, mener Rasmus Hansson.

Høyre mener Arbeiderpartiet er avhengig av Miljøpartiet De Grønne for å sikre seg makten i 2017. Det kan bli katastrofalt for oljenæringen, mener Høyres Henrik Asheim.

Bekymret for oljenæringen

Asheim mener det er helt åpenbart at Ap ikke kommer utenom MDG hvis partiet vil sikre seg regjeringsmakt om drøyt halvannet år, skriver Dagsavisen. Før valget til neste år vil han derfor ha en avklaring fra Arbeiderpartiet om hva det er villig til å gi De Grønne i bytte for støtte. Asheim sier han er spesielt bekymret for oljenæringen med tanke på en fremtidig regjering støttet av både MDG og SV.

– De er de eneste partiene som ønsker å sette en sluttdato for norsk oljevirksomhet. Er det noe den næringen trenger nå, så er det ro og forutsigbarhet. Om Ap skulle gi etter for det presset vil det være katastrofalt for næringen.

  • Miljøaktivister jubler for nei til vindpark som kunne gitt 1100 arbeidsplasser
  • - Høyre villige til å gi fra seg makten

    Rasmus Hansson er talsperson og foreløpig eneste stortingsrepresentant for De Grønne. Han beskriver Høyres forhold til partiet som «ganske underholdende».

    – At Høyre nå sender signaler om at de ikke vil samarbeide med MDG viser bare velgerne at de er villig til å gi fra seg makten. For det er riktig at MDG kan komme i en vippeposisjon i 2017.

    Ap-leder Jonas Gahr Støre sier partiet holder døren åpen for samarbeid med partier utenfor dagens regjering, også De Grønne, for å få til et maktskifte i 2017.

Powered by Labrador CMS