Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass.  FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX

Arbeidere evakuert etter gasslekkasje i Nordsjøen

Publisert

I alt 19 ansatte er fløyet inn til Florø etter en gasslekkasje på Gjøa-anlegget i den nordlige delen av Nordsjøen.

Lekkasjen oppsto klokka 20.01 onsdag kveld, opplyser selskapet som driver anlegget til TV 2.

– Produksjonen ble raskt stengt ned, og vi mobiliserte mannskap til redningsbåtene. Så ble det tilkalt to ekstra helikoptre som fraktet folk til land, sier kommunikasjonssjef Liv Jannie Omdal i Engie E & P Norge.

De var i alt 49 ansatte på plattformen da det begynte å lekke gass. De som ble fløyet til land ble brakt til mottakssenteret i Florø.

Så langt er det ikke varslet at noen er Žskadd i forbindelse med lekkasjen. Engie E & P Norge har opprettet en pårørendetelefon.

– Vi vil la folk ringe hjem så snart det er mulig offshore, legger hun til.

Mannskapet arbeidet med å stabilisere plattformen og finne ut hvor lekkasjen kom ifra, ifølge selskapet

– Produksjonen er stengt og det er ikke gass igjen i anlegget, sier Omdal.

(©NTB)