Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Saudi-Arabias Aramco melder om redusert resultat

Aramcos inntekter i første halvår 2019 falt med 12 prosent på grunn av redusert oljepris.

Publisert

Saudi-Arabias oljeselskap Aramco melder om redusert inntekt i første halvår i år. Samtidig opplyses det at de kjøper 20 prosent av et indisk konglomerat.

Aramcos inntekter i første halvår 2019 falt med 12 prosent til 46,9 milliarder dollar på grunn av redusert oljepris. Men det betyr ikke at ikke gigantselskapet fortsatt regnes blant verdens mest profitable selskaper.

Presentasjonen av halvårsresultatet sammenfalt med at det indiske olje- og kjemikonglomeratet Reliance Industries melder at de har solgt 20 prosent av selskapets aksjer til Aramco for 15 milliarder dollar.

Det er første gang det statseide Aramco offentliggjør sitt halvårsresultat. Det skjer etter at selskapet i april for første gang åpnet sine regnskaper i forbindelse med at de gjør seg klar til å noteres på børsen.

Det er ikke klart når selskapet skal børsnoteres, og heller ikke om det skjer i London, New York eller Hongkong. Trolig skjer det neste år eller i 2021.

I mellomtiden har Saudi-Arabia gjort en rekke endringer for å forberede børsnoteringen, i tillegg til å åpne regnskapet. Blant annet er det innført en ny oljeskatt, og det er åpnet for uavhengig revisjon av oljegiganten.

Børsnoteringen er ledd i Saudi-Arabias anstrengelser for å gjøre seg mer uavhengig av oljen i framtiden.

(©NTB)