Styrker oljevern på Goliat

Publisert

Velger Aptomar.

Den internasjonale oljevernaktøren Aptomar har inngått en serviceavtale med Hammerfest-selskapet O.M.Rønning Skipselektronikk. Avtalen vil ytterligere styrke beredskapen på Goliat-feltet, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontraktsinngåelsen innebærer at O.M. Rønning Skipselektronikk vil stå for service og support på alle systemer og produkter som Aptomar har levert til Goliat-feltet. Kontrakten er også gyldig for andre Aptomar-systemer i Norge og internasjonalt.

Aptomar har tidligere levert systemer for marin overvåkning samt styringssystemer for deteksjon og bekjemping av oljeutslipp til Eni Norges Goliat feltutbygging. Oljevernberedskapen på Goliat-feltet er sannsynligvis den mest avanserte på norsk sokkel.

Kontrakten med O.M. Rønning Skipselektronikk gir oss verdifull fysisk tilstedeværelse i Hammerfest. Samarbeidet vil gi oss enda kortere responstid og et høyere servicenivå ved vedlikeholdsbehov på utstyret vårt ombord på Goliat FPSOen, skytteltankerne, områdeberedskapsfartøyet eller plattformforsyningsbåtene i området, sier Lars Solberg, salgs- og markedssjef i Aptomar.

Goliat er det første oljeproduserende feltet som blir bygd ut i det tøffe klimaet i Barentshavet. Som svar på dette har Aptomar og Eni Norge utviklet et helhetlig beredskapshåndteringssystem som sikrer rask deteksjon og kontrollert bekjempelse av oljeutslipp. Systemet er også designet for å beskytte sikkerheten til personell og verdier ombord og i nærheten av FPSOen.

Vi er en virksomhet som spesialiserer oss på service og installasjon av alle typer skipselektronikk. Derfor er vi en god match for Aptomars behov. Det er dessuten svært positivt at Aptomar følger i Eni Norges fotspor, og bidrar til å skape lokale oljearbeidsplasser og bygge lokal kompetanse her oppe i Nord-Norge, sier Torbein Rønning, administrerende direktør i O.M. Rønning Skipselektronikk.

Aptomars feltovervåkningssystem på Goliat-feltet muliggjør 360-graders overvåkning fra FPSO-skroget. Systemet gjør det også mulig å detektere små og store forekomster av oljesøl uavhengig av lys-, vind-, og solforhold i området, beregne tykkelsen på oljesølet og estimere i hvilken retning det driver. Informasjonen som samles inn kan deretter enkelt deles mellom ressurser offshore og på land, andre operatører og myndighetene.

Powered by Labrador CMS