Oslo  20170422.Utenfor landsmøtesalen hadde Natur og Ungdom satt opp plakat for vern av Lofoten.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20170422.Utenfor landsmøtesalen hadde Natur og Ungdom satt opp plakat for vern av Lofoten.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ap-fylkeslag sier nei til oljeutredning i nord

Publisert

Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag sa i helgen nei til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

I en uttalelse fra Oppland Ap heter det at «vi må bevare de mest sårbare naturområdene vi har.»

– Derfor mener Oppland Arbeiderparti at det ikke skal konsekvensutredes i feltene Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2, skriver fylkeslaget.

Ifølge Sunnmørsposten sa et klart flertall på fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Ap nei til konsekvensutredning av oljefeltene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, samt på Møreblokkene.

Ifølge Natur og Ungdom snudde i helgen også Hedmark Ap om konsekvensutredning av olje i nord, og miljøorganisasjonen håper det kan være et vendepunkt på gang i norsk oljepolitikk.

– Flere og flere ser at oljen i disse områdene må ligge, sier Natur og Ungdoms leder Gaute Eiterjord.

Trass i sterk motstand fra AUF vedtok Aps landsmøte i fjor vår å gå for delvis konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

(©NTB)